Skoči na vsebino

NOVICA

Obisk ministra dr. Cerarja v Arabski republiki Egipt in prvo zasedanje Mešane komisije za gospodarsko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Arabsko republiko Egipt

Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar bo 13. in 14. marca 2019 na uradnem obisku v Arabski republiki Egipt, v okviru katerega bo sopredsedoval 1. zasedanju Mešane komisije za gospodarsko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Arabsko republiko Egipt. Poleg gostitelja, ministra za zunanje zadeve Sameha Shoukryja, sta predvideni tudi srečanji s predsednikom Abdelom Fattahom El Sisijem in predsednikom parlamenta Alijem Abdelom Aalom.

 

Namen obiska je potrditi obojestranski interes za poglobitev dvostranskega sodelovanja in prijateljskih odnosov med državama ter nadaljevanje dialoga na najvišji ravni, ki se je v zadnjih letih pomembno okrepil. Osrednje teme pogovorov ministra dr. Cerarja z egiptovskimi sogovorniki bodo osredotočene na možnosti nadaljnje krepitve političnega dialoga. Pomembna tema pogovorov bo gospodarsko sodelovanje in izmenjava pogledov o možnostih njegovega poglabljanja. V okviru Mešane komisije bodo zato izmenjane informacije o stanju gospodarstev, ovrednoten razvoj bilateralnega gospodarskega sodelovanja in identificirana področja in potenciali za nadaljnji razvoj in krepitev gospodarskega sodelovanja.

 

Program za medije:

 

Sreda, 13. marec 2019

 

15.30  Skupna izjava ministrov za zunanje zadeve dr. Cerarja in Shoukryja

Lokacija: Ministrstvo za zunanje zadeve, Egipt