Skoči na vsebino

NOVICA

Slovensko-bolgarski poslovni forum ob uradnem obisku predsednika Republike Bolgarije Rumena Radeva

Ljubljana, 11. marec 2019 - Danes se je v Ljubljani na uradnem obisku mudil predsednik Republike Bolgarije Rumen Radev z gospodarsko delegacijo bolgarskih poslovnežev. Ob robu obiska je Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in Javno agencijo SPIRIT organiziralo Slovensko - bolgarski poslovni forum.

 

Udeležence poslovnega dogodka, ki se ga je skupno udeležilo preko 130 slovenskih in bolgarskih podjetnikov iz različnih področij delovanja, sta uvodoma nagovorila tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Republike Bolgarije Rumen Radev. Poudarila sta odlične odnose med državama in dobro gospodarsko sodelovanje, kjer obstaja še veliko priložnosti za njegovo okrepitev. Predsednik Pahor je slovensko in bolgarsko stran tudi povabil k udeležbi na Poslovnem forumu Pobude treh morij, ki bo potekal junija letos v Ljubljani.


Na poslovnem forumu je bilo predstavljeno poslovno in investicijsko okolje obeh držav ter priložnosti za slovensko in bolgarsko gospodarstvo. Na željo bolgarske
strani so bili predstavljeni tudi vladni ukrepi in instrumenti podpore malim in srednje velikim podjetjem v Republiki Sloveniji. Sledila so številna B2B srečanja in mreženje med slovenskimi in bolgarskimi poslovneži ter podpornimi institucijami.