Skoči na vsebino

NOVICA

Spodbujanje mladih podjetnikov v državah Zahodnega Balkana, tudi to leto

V letu 2019 projekt spodbujanja mladih podjetnikov v regiji Zahodnega Balkana izvaja Center za evropsko prihodnost (CEP) s podporo Ministrstva za zunanje zadeve in regionalne pisarne GIZ v Sarajevu.

 

Pripravili so štiri delavnice v angleškem jeziku, ki se bodo odvile v različnih mestih in državah: Tirana (Albanija), Nikšić (Črna gora), Priština (Kosovo) in Ljubljana – Maribor (Slovenija), v vmesnem času pa bo potekal intenziven mentorski program. Celoten program je poimenovan 'Building the WB6 Unicorn', s čimer izvajalci nakazujejo, da trdno verjamejo v odlične ideje v regiji, zato se jim bo omogočilo, da postanejo globalno vodilne na svojem področju.

 

Na delavnicah bosta iz vsake države izbrana le po najboljša 2 start-upa. Poudarek je na medsebojnemu učenju in povezovanju regije, saj je mednarodno sodelovanje veščina, ki jo za globalen prodor podjetniki vsekakor potrebujejo.


Prva delavnica je namenjena akterjem start-up podpornega okolja (vodjem pospeševalnikov, inkubatorjev), ostale tri pa start-upom.