Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Državni sekretar Dobran Božič se udeležuje regionalne konference glede Pobude treh morij v organizaciji Atlantskega sveta

Varšava, 11. februar 2019 - V vlogi naslednje gostiteljice Vrha Pobude Treh morij, ki ga bo Slovenija gostila 5. in 6. junija letos, se državni sekretar Dobran Božič udeležuje regionalne konference na to temo, ki poteka 11. februarja v Varšavi. 

 

Pobuda treh morij je forum 12 držav članic Evropske unije, ki so geografsko umeščene v srednji in vzhodni Evropi med Jadranskim, Baltskim ter Črnim morjem. Cilj pobude je podpirati regionalni dialog in povezovati države na osi sever-jug ter širše. V središču razprav so investicije v gospodarstvo, transportno povezljivost, energetsko infrastrukturo, zaščito okolja, raziskave in razvoj ter digitalne komunikacije v regiji.  

 

Vrh pobude, ki je doslej potekal že v Dubrovniku leta 2016, v Varšavi 2017 in Bukarešti 2018, bo junija letos gostil predsednik Republike Slovenije, hkrati z vrhom predsednikov pa bo potekal tudi Poslovni forum, ki ga vodi in koordinira Ministrstvo za zunanje zadeve. Državni sekretar je zato opravil številne pogovore z namenom priprav na organizacijo foruma in pogovorov glede priložnosti, ki jih bo ponudil za poglabljanje sodelovanja in investicijskih priložnosti.