Skoči na vsebino

NOVICA

Zaključek razstave "Slovenija, referenčna država zelene mobilnosti"

19. decembra 2018 se je zaključila razstava "Slovenija, referenčna država zelene mobilnosti", kjer je kot partner sodelovalo tudi Ministrstvo za zunanje zadeve RS.  Ob zaključku je bila s strani  Strateško razvojnega inovacijskega partnerstva na področju mobilnosti v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije  (GZS) organizirana razprava na vse vidike elektromobilnosti. Na dogodku je kot predstavnik Ministrstva za zunanje zadeve sodeloval mag. Iztok Grmek, vodja Sektorja za bilateralno gospodarsko sodelovanje 1.

 

Izvršni direktor GZS in glavni koordinator razstave Mitja Gorenšček je poudaril, da so si razstavo ogledale številne tuje poslovne delegacije, organiziranih je bilo okoli 50 dogodkov in preko 22.000 obiskovalcev. V razpravi, ki jo je vodila mag. Tanja Mohorič (SRIP ACS +)  so  sodelovali še nemški gost dr. Gereon Meyer – VDI/VDE Innovation + Technik GmbH, dr. Tomaž Katrašnik – Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani, Friderik Knez – Zavod za gradbeništvo Slovenije in dr. Dan Podjed – ZRC SAZU. 

 

Gospodarska diplomacija bo v letu 2019 v sodelovanju z ostalimi deležniki na nekaterih trgih, ki so ključni za slovensko avtomobilsko industrijo in mobilnost, organizirala predstavitev nekaterih slovenskih inovativnih rešitev in proizvodov s tega področja ter pri tem uporabljala tudi koncept razstave  "Slovenija, referenčna država zelene mobilnosti".