Skoči na vsebino

NOVICA

Državni sekretar Dobran Božič je na predstavitveni pogovor sprejel novoimenovano veleposlanico Republike Ciper v Republiki Sloveniji Eleno Rafti

Ljubljana, 17. december 2018 – Državni sekretar Božič je danes na vljudnostno srečanje sprejel novoimenovano veleposlanico Republike Ciper s sedežem na Dunaju Eleno Rafti. Odnose med Slovenijo in Ciprom je ocenil kot tradicionalno dobre in prijateljske ter izrazil zadovoljstvo, da je politični dialog med državama iz leta v leto bolj intenziven.

 

Sogovornika sta izmenjala tudi poglede o aktualnih vprašanjih EU in izpostavila, da tako Slovenija kot Ciper verjameta v medsebojno solidarnost med državami članicami EU in obe državi ostajata zavezani k reševanju sporov po mirni poti ob spoštovanju vladavine prava.

 

Poudarila sta vzajemen interes po nadgradnji gospodarskega sodelovanja med državama, kot tudi sodelovanja na področju migracij in nadzora zunanje meje EU.

 

Državni sekretar Božič je zaželel veleposlanici veliko uspeha pri njenem delu in ji pri tem zagotovil vso potrebno podporo Ministrstva za zunanje zadeve.