Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Obisk predstavnikov tujih DKP v podjetju Elan d.o.o. Begunje

Begunje, 6. december 2018 - Danes je na sedežu podjetja Elan d.o.o. v Begunjah potekal poslovni dogodek v okviru aktivnosti Business-to-Diplomacy (B2D), ki jih organizira Direktorat za gospodarsko in javno diplomacijo.  

 

Na povabilo Dobrana Božiča, državnega sekretarja, in Jeffrey-ja Tirmana, predsednika uprave podjetja Elan, so se obiska udeležili številni tuji diplomati – veleposlaniki, ekonomski svetovalci in obrambni atašeji.

 

Vsebinsko težišče je bilo na vseh segmentih Elanovih izdelkov, inovativnosti podjetja ter športu kot življenjskemu slogu. Goste je uvodoma nagovoril državni sekretar Dobran Božič, s strani vodstva Elana pa Jeffrey Tirman, predsednik uprave, in Leon Korošec, direktor zimsko-športne divizije.

 

Kot uveljavljen proizvajalec smuči in druge športne opreme, zavzema Elan izstopajoče mesto v slovenskem in mednarodnem poslovnem okolju. Blagovna znamka Elan predstavlja slovensko zgodbo o uspehu, saj zavzema pomembno mesto tako v zgodovini smučanja kot v razvoju smučarske opreme. Elan je v več kot 70-letni zgodovini uveljavil in utrdil sloves smučarskega inovatorja in postavljavca novih trendov. Podjetje je na trg poslalo številne izdelke, ki so s tehnologijo, obliko in tehničnimi lastnostmi spreminjali zgodovino alpskega smučanja. Poleg smučarske opreme proizvaja Elan tudi vodna plovila, telovadno opremo in vetrnice za vetrne elektrarne.

 

Gostje so si ogledali del proizvodnega procesa in Elanov smučarski muzej, ki je edini te vrste med proizvajalci zimsko-športne opreme. Sledila je skupna predstavitev podjetja (poslovanje, izvoz, segmenti proizvodov – zimski športi, vodna plovila, notranja športna oprema, R&D, inovativni in oblikovalski dosežki pri snovanju optimalnih pogojev za upravljanje s smučmi).

 

Zaključni del obiska je bil namenjen mreženju in neformalnim pogovorom.