Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Obisk zunanjega ministra dr. Cerarja v Zvezni republiki Nemčiji

Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar bo v ponedeljek, 3. decembra 2018, na delovnem obisku v Zvezni republiki Nemčiji. Ob tej priložnosti se bo srečal z gostiteljem, ministrom za zunanje zadeve Heikom Maasom, in s predsednikom zveznega parlamenta dr. Wolfgangom Schäublejem.

 

Zunanja ministra bosta govorila o možnostih krepitve dvostranskih odnosov, vključno na gospodarskem področju. Minister dr. Cerar bo izpostavil interes za nadaljnjo krepitev blagovne in storitvene menjave z Nemčijo kot najpomembnejšo gospodarsko partnerico Slovenije.

 

Osrednja tema pogovorov bodo aktualne teme s področja Evropske unije in možnosti nadaljnjega sodelovanja med državama. Sogovornika bosta izmenjala poglede na vprašanja, povezana s prihodnostjo EU, brexitom, večletnim finančnim okvirjem, spoštovanjem načela vladavine prava in migracijami. Pomembna tema pogovorov bo stanje v državah Zahodnega Balkana in perspektiva teh držav za približevanje Evropski uniji. Obravnavana bo tudi trenutna varnostna situacija v Evropi in s tem povezane razmere v državah Bližnjega vzhoda, kot tudi razmere v Ukrajini. Ministra bosta govorila tudi o transatlantskih odnosih in možnostih za poglobitev sodelovanja med državama na multilateralnem področju.

 

Medijski program:

 

3. december 2018

 

9:15 Srečanje ministrov dr. Mira Cerarja in Heika Maasa

Ministrstvo za zunanje zadeve, Nemčija

FOTOTERMIN

 

10:30 Izjavi ministrov dr. Mira Cerarja in Heika Maasa

Ministrstvo za zunanje zadeve, Nemčija

 

12:00 Srečanje ministra dr. Mira Cerarja s predsednikom nemškega zveznega parlamenta Bundestaga dr. Wolfgangom Schäublom

Bundestag

FOTOTERMIN