Skoči na vsebino

NOVICA

Obisk zunanjega ministra dr. Cerarja v Zvezni republiki Nemčiji

Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar bo v ponedeljek, 3. decembra 2018, na delovnem obisku v Zvezni republiki Nemčiji. Ob tej priložnosti se bo srečal z gostiteljem, ministrom za zunanje zadeve Heikom Maasom, in s predsednikom zveznega parlamenta dr. Wolfgangom Schäublejem.

 

Zunanja ministra bosta govorila o možnostih krepitve dvostranskih odnosov, vključno na gospodarskem področju. Minister dr. Cerar bo izpostavil interes za nadaljnjo krepitev blagovne in storitvene menjave z Nemčijo kot najpomembnejšo gospodarsko partnerico Slovenije.

 

Osrednja tema pogovorov bodo aktualne teme s področja Evropske unije in možnosti nadaljnjega sodelovanja med državama. Sogovornika bosta izmenjala poglede na vprašanja, povezana s prihodnostjo EU, brexitom, večletnim finančnim okvirjem, spoštovanjem načela vladavine prava in migracijami. Pomembna tema pogovorov bo stanje v državah Zahodnega Balkana in perspektiva teh držav za približevanje Evropski uniji. Obravnavana bo tudi trenutna varnostna situacija v Evropi in s tem povezane razmere v državah Bližnjega vzhoda, kot tudi razmere v Ukrajini. Ministra bosta govorila tudi o transatlantskih odnosih in možnostih za poglobitev sodelovanja med državama na multilateralnem področju.

 

Medijski program:

 

3. december 2018

 

9:15 Srečanje ministrov dr. Mira Cerarja in Heika Maasa

Ministrstvo za zunanje zadeve, Nemčija

FOTOTERMIN

 

10:30 Izjavi ministrov dr. Mira Cerarja in Heika Maasa

Ministrstvo za zunanje zadeve, Nemčija

 

12:00 Srečanje ministra dr. Mira Cerarja s predsednikom nemškega zveznega parlamenta Bundestaga dr. Wolfgangom Schäublom

Bundestag

FOTOTERMIN