Skoči na vsebino

NOVICA

Poslovilno kosilo DS Dobrana Božiča z veleposlanikom Helenske republike v Sloveniji Nicolasom Protonotariosom 23. novembra 2018 na Brdu pri Kranju

Brdo pri Kranju, 23. november 2018 – 23.11.2018 se je DS Božič od grškega veleposlanika v Sloveniji Nicolasa Protonotariosa poslovil z delovnim kosilom in se mu zahvalil za njegov doprinos k prijateljskim odnosom Slovenije in Grčije v času njegovega mandata.

 

Triletni mandat grškega veleposlanika v Republiki Sloveniji Protonotariosa je prispeval k poglobitvi že sicer odličnih in prijateljskih bilateralnih odnosov. DS Božič se mu je s poslovilnim kosilom zahvalil za njegovo tvorno sodelovanje in prispevek k poglobitvi političnega dialoga med državama. Veleposlanik zaključuje svoj mandat v času, ko je Grčiji uspelo stopiti na pot postopnega gospodarskega okrevanja po obdobju grške dolžniške krize. Grčija ni pozabila, da se je Slovenija solidarno odzvala v vseh treh paketih finančne pomoči zanjo, kar je dober zgled, kako lahko evropske države sodelujemo, delimo bremena in konstruktivno najdemo skupne rešitve za evropske izzive.

  

Sogovornika sta v pogovoru izpostavila, da Slovenijo in Grčijo povezujejo evropske vrednote, skupni izzivi in številna skupna stališča v okviru EU in NATO, sredozemske dimenzije in predvsem regije Zahodnega Balkana. Obe državi si namreč prizadevata za stabilizacijo, izboljšanje gospodarsko-socialnih razmer in uveljavljanje evropskih vrednot na Zahodnem Balkanu, saj je v skupnem interesu približati države regije evroatlantskim povezavam.

 

DS Božič je zaželel odhajajočemu veleposlaniku še veliko uspeha na njegovi nadaljnji poti.