Skoči na vsebino

NOVICA

5. zasedanje Skupnega odbora Slovenija – avstrijska zvezna dežela Štajerska

V okviru Skupnega odbora Slovenija – avstrijska zvezna dežela Štajerska se bosta 30. novembra 2018 v kraju St. Stefan ob Stainz na petem zasedanju sestala minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar in štajerski deželni glavar Hermann Schützenhöfer.

 

Na zasedanju bo pregledano dosedanje sodelovanje po posameznih področjih ter predlagana vsebina sodelovanja v naslednjem obdobju. Obravnavane bodo teme s področij javne uprave, varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, izobraževanja, kulture, turizma, gospodarstva, varstva okolja, prostorskega načrtovanja in socialne politike. Na tokratnem zasedanju se bo sodelovanje razširilo še na področje zdravstvene politike.

 

V okviru skupnega odbora slovenska ministrstva in referati štajerske vlade rešujejo vprašanja, ki zadevajo ljudi na obeh straneh meje, podpirajo projekte, ki so v skupnem interesu, ter izmenjavajo izkušnje in dobre prakse. Sodelovanje je doslej potekalo na področjih javne uprave, prostorskega planiranja in okolja, varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, izobraževanja, kulture, socialne in zdravstvene politike ter turizma in gospodarstva. Na plenarnem zasedanju se skupni odbor srečuje enkrat letno, delo po področjih pa poteka skozi vse leto.

 

Prvo zasedanje je bilo 2014 v Gradcu na avstrijskem Štajerskem, ko sta se obe strani dogovorili, da začne sodelovanje med Slovenijo in Štajersko v tej obliki.

 

Program za medije:

 

Petek, 30. november 2018

 

11.45: Skupna tiskovna konferenca štajerskega deželnega glavarja Hermanna Schützenhöferja in ministra dr. Mira Cerarja

 

Kraj: „Stiegler Haus“, St. Stefan ob Stainz 14, 8511 St. Stefan ob Stainz

 

INFORMACIJE ZA MEDIJE

 

Predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo na zasedanju Skupnega odbora prijavijo na elektronski naslov: anna.schwaiberger(at)stmk.gv.at ali na tel. št.: +43 (316) 877-5528 ali Fax: +43 (316) 877-3188. Prijava udeležbe naj vsebuje naslednje podatke:

 

- ime in priimek

- naziv medijske ustanove

- številka osebnega dokumenta (osebne izkaznice ali potnega lista)