Skoči na vsebino

NOVICA

Prvo zasedanje Skupnega odbora za nasledstvo premičnega in nepremičnega premoženja po Prilogi A Sporazuma o vprašanjih nasledstva 

Beograd, 22. november 2018 -  V skladu s priporočilom Stalnega skupnega odbora visokih predstavnikov je dne 22. novembra 2018 v Beogradu potekalo prvo zasedanje Skupnega odbora za nasledstvo premičnega in nepremičnega premoženja po Prilogi A Sporazuma o vprašanjih nasledstva, ki so se ga udeležile delegacije vseh držav naslednic. Upoštevajoč veliko časovno oddaljenost od podpisa sporazuma sta sklic in izvedba prvega zasedanje velik uspeh.

 

Z obzirom, da gre za prvo zasedanje, so delegacije sprejele metodološka pravila in poslovnik, katerih cilj je olajšati komunikacijo in pospešiti prihodnje delo Skupnega odbora. 

 

Zasedanje je ob tem bilo posvečeno pregledu doslejšnjih aktivnosti, povezanih z izvajanjem določil Priloge A Sporazuma o vprašanjih nasledstva. Države naslednice so v tem kontekstu predstavile delo in ukrepe pristojnih organov svojih držav. 

 

Države naslednice so se odločile, da bo naslednje zasedanje Skupnega odbora potekalo v roku šestih mesecev v Republiki Sloveniji.