Skoči na vsebino

NOVICA

Uradni obisk dr. Mira Cerarja v Republiki Albaniji

Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar bo 27. novembra 2018, na povabilo ministra za zunanje zadeve Republike Albanije Ditmirja Bushatija, na uradnem obisku v Republiki Albaniji. 

 

Namen uradnega obiska je pregled dosedanjega dvostranskega sodelovanja in identifikacija možnosti za nadaljnjo poglobitev sodelovanja med državama na različnih področjih, predvsem na področju gospodarskega sodelovanja. S tem namenom bo minister dr. Cerar sodeloval na otvoritvi poslovnega dogodka v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije, Javne agencije SPIRIT, Gospodarske zbornice Albanije in Slovenskega poslovnega kluba v Tirani, ki se ga udeležujejo predstavniki slovenskih podjetij.  

 

Ena od glavnih tem pogovorov ministra dr. Cerarja v Tirani bo tudi proces približevanja Albanije Evropski uniji. V pogovorih bo informiran o stanju napredka v teh prizadevanjih, predvsem o stanju implementacije reform. Pogovori bodo namenjeni tudi izmenjavi ocen o aktualnih razmerah v regiji ter oceni regionalnega sodelovanja.

 

V okviru uradnega obiska bo imel minister za zunanje zadeve dr. Cerar, poleg pogovora z gostiteljem Ditmirjem Bushatijem, ministrom za zunanje zadeve Republike Albanije, tudi pogovore z ostalimi predstavniki albanskega državnega vrha – predvidoma ga bodo sprejeli predsednik Republike Albanije Ilir Meta, predsednik Vlade Republike Albanije Edi Rama, predvideno pa je tudi srečanje s predsednikom največje opozicijske stranke Lulzimom Basho.

 

Medijski program:

 

27. november 2018

 

9.30 Srečanje ministrov dr. Mira Cerarja in Ditmirja Bushatija

Ministrstvo za Evropo in zunanje zadeve, Tirana

FOTOTERMIN

 

10.30 - 11.00 Izjavi ministrov dr. Mira Cerarja in Ditmirja Bushatija

Ministrstvo za Evropo in zunanje zadeve, Tirana