Skoči na vsebino

NOVICA

Srečanje DS Leskovar s članico Izvršnega odbora PLO Ashrawi

Ljubljana, 19. november 2018 – Državna sekretarka Simona Leskovar je na pogovor sprejela članico Izvršnega odbora Palestinske osvobodilne organizacije in posebno odposlanko predsednika Palestinske nacionalne oblasti dr. Hanan Ashrawi, s katero sta govorili o stanju bližnjevzhodnega mirovnega procesa ter bilateralnih odnosih s Slovenijo.

 

DS Leskovar je izpostavila pomen dobrega medsebojnega sodelovanja, vključno z rednim političnim dialogom in napovedala nadaljevanje pomoči Palestini prek razvojnih in humanitarnih projektov. Zavzela se je za nadaljevanje regionalnih in mednarodnih prizadevanj v okviru mirovnega procesa in poudarila zavezanost Slovenije rešitvi dveh držav, ki jo ocenjujemo kot edino možno pot do trajnega miru med Palestino in Izraelom.

 

Dr. Ashrawi je predstavila aktualne razmere v regiji in pogled na izzive, ki omejujejo napredek v bližnjevzhodnem mirovnem procesu ter orisala stanje na področju prizadevanj za medpalestinsko spravo. Zavzela se je za nadaljevanje kakovostnega političnega dialoga s Slovenijo, ki jo vidijo kot pomembno podpornico uveljavljanja in spoštovanja temeljnih načel demokracije, človekovih pravic in pravne države v mednarodni skupnosti.