Skoči na vsebino

NOVICA

Udeležba GD Suhadolnik na okrogli mizi z naslovom "Prodor v tujino – ni treba, da greste sami" v okviru 11. Dnevov podjetništva 2018

Ljubljana, 13. november 2018 – 11. Dnevi podjetništva potekajo letos 13. in 14. novembra v prostorih Tehnološkega parka Ljubljana. Organizirata jih Tehnološki park Ljubljana in podjetje Data, finančno pa podpirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Evropski sklad za regionalni razvoj ter javna agencija SPIRIT Slovenija. V okviru dogodka je potekalo devet predavanj, dve okrogli mizi ter predstavitev mladih podjetnikov. Obravnavane so bile različne teme od osvetlitev sprememb zakonodaje s posameznih področij, davkov, internacionalizacije, gradnje blagovne znamke, do širitve prodaje na tuje trge. Na povabilo organizatorjev dogodka se je vabilu za udeležbo na okrogli mizi odzvala tudi generalna direktorica Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo Alenka Suhadolnik. 

 

Generalna direktorica Alenka Suhadolnik je sodelovala na okrogli mizi z naslovom "Prodor v tujino, ni treba da greste sami".  Uvodoma je predstavila akterje internacionalizacije slovenskega gospodarstva, v nadaljevanju pa  zbranim podjetnikom predstavila instrumente gospodarske diplomacije, vlogo ekonomskih svetovalcev oz. celotne mreže DKP.  Osvetlila je tudi vlogo častnih konzulov RS ter izpostavila pomembnost oblikovanja močne blagovne znamke države. Poleg generalne direktorice Alenke Suhadolnik sta na okrogli mizi, sodelovala tudi predstavnica SID, Nadja Cvek ter ustanovitelj in direktor podjetja Doctrina, Jure Pučko.

 

Suhadolnik je opozorila tudi na slovensko odličnost v sektorju visokih tehnologij, ki v mednarodnem okolju potrebuje večjo prepoznavnost. Izpostavila je, da bo MZZ v okviru gospodarske diplomacije in znotraj DKP mreže še naprej pozornost namenjalo malim in srednjim podjetjem ter  nadaljevalo s podporo visoko tehnološkim podjetjem,  področjem digitalizacije, zelenih tehnologij, e-mobilnosti in krožnega gospodarstva.