Skoči na vsebino

NOVICA

Predstavitveno srečanje DS Božiča z VP Madžarske

Ljubljana, 7. november 2018 - Državni sekretar Dobran Božič je na predstavitvenem srečanju sprejel veleposlanico Madžarske v Ljubljani Edit Szilágyiné Bátorfi.

 

Po uvodni predstavitvi sta sogovornika poudarila odlične odnose in reden dialog med državama tudi na najvišji politični ravni, kar je potrdil tudi nedavni obisk predsednika republike Madžarske dr. Jánosa Áderja v Sloveniji 19. in 20. oktobra letos. Posebno pozornost sta namenila nadaljnjemu gospodarskemu sodelovanju, kjer je Madžarska šesta najpomembnejša slovenska zunanjetrgovinska partnerica, in krepitvi naložbenih priložnosti. Med pogovorom sta se dotaknila številnih infrastrukturnih projektov, kjer sta izpostavila zlasti nadaljevanje projekta električne in plinske povezave med državama.

 

Sogovornika sta poudarila, da se je položaj pripadnikov slovenske in madžarske narodne skupnosti ob podpori obeh držav v zadnjih letih močno izboljšal, in se hkrati zavzela za nadaljevanje konstruktivnega dialoga o zagotavljanju pravic narodnih manjšin na obeh straneh meje.