Skoči na vsebino

NOVICA

Udeležba generalne direktorice Alenke Suhadolnik na China International Import Expo

Ljubljana, 7. november 2018 - Generalna direktorica Alenka Suhadolnik se je skupaj z delegacijo, ki jo je vodil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo RS Zdravko Počivalšek, udeležila China International Import Expo (CIIE) . Gre za največji uvozno orientiran dogodek na Kitajskem, ki poteka v Šanghaju letos med 5. in 10. novembrom in ima namen pokazati odprtost Kitajske za tuje izdelke in storitve.

 

Na CIIE je pod okriljem agencije Spirit sodelovalo šest slovenskih podjetij: Alpina, Elan, Elan Inventa, Elaphe, Pipistrel in Slatnar. Predstavila so se v paviljonu "High-end Intelligent Equipment" pod skupnim sloganom "Slovenia-high tech innovative and winter sport partner".

 

CIIE se je udeležilo 130 držav. Več kot 2800 podjetij–razstavljavcev se je srečalo s predstavniki več kot 60.000 kitajskih podjetij. Organizatorji ocenjujejo, da je sejem v petih dneh obiskalo 150.000 obiskovalcev.

 

V okviru CIIE je potekal tudi prvi Poslovni forum (First Hongqiao International Economic and Trade Forum) z naslovom "Spurring new vitality of global trade, creating an open and win-win scenario". Trije vzporedni paneli so naslovili trgovino in odpiranje ("trade and opening"), trgovino in inovacije ("trade and innovation") in trgovino in investicije ("trade and investment").

 

Podpisan je bil tudi Memorandum o razumevanju z Greenland Group o  najemu prostora  v največjem razstavnem in komercialnem centru Greenland Global Commodity Trading Hub.

 

V poslovnem centru je delegacija  obiskala sedež slovenskega vinskega združenja in slovenskih vinskih posestev, kjer predstavljajo izbrane slovenske vinarje.

 

Slovenska uradna delegacija je v okviru obiska v Šanghaju obiskala sedež največjega on-line turističnega podjetja Ctrip ,kjer je predstavila slovensko turistično ponudbo in se seznanila s storitvami največje turistične platforme v Aziji.