Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister dr. Miro Cerar in DS Leskovar sprejela visoko komisarko ZN za človekove pravice Michelle Bachelet

Bled, 10. oktober 2018 – Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se je danes na Bledu srečal z visoko komisarko ZN za človekove pravice Michelle Bachelet. Visoka komisarka Bachelet, ki je funkcijo nastopila septembra letos, se v Ljubljani udeležuje posveta o delovanju Sveta za človekove pravice (SČP), ki ga Slovenija gosti kot aktualna predsedujoča tega organa ZN.

 

Minister dr. Cerar in visoka komisarka za človekove pravice Bachelet sta se pogovarjala predvsem o stanju človekovih pravic v Sloveniji in po svetu ter o vlogi Sveta ZN za človekove pravice, kateremu Slovenija letos predseduje, v globalnih prizadevanjih za spoštovanje in promocijo človekovih pravic. Sogovornika sta naslovila tudi dobro utečeno sodelovanje med Uradom visoke komisarke za človekove pravice in Slovenijo. Minister je visoki komisarki zagotovil nadaljnjo slovensko podporo njenemu delu ter jo povabil na Blejski strateški forum, ki bo potekal septembra 2019.

 

Z visoko komisarko se je na delovnem kosilu sestala tudi državna sekretarka Leskovar. Predstavila je zunanjepolitične prioritete in aktivnosti Slovenije na področju človekovih pravic ter nacionalni napredek na področju spoštovanja in varovanja človekovih pravic v zadnjem letu, vključno z vlogo in opolnomočenjem žensk. V pogovoru sta bili naslovljeni tudi vprašanji migracij in romske problematike.


Visoka komisarka Bachelet bo danes v Ljubljani odprla posvet o delovanju Sveta ZN za človekove pravice, ki se ga udeležujejo predstavniki članic tega telesa, ter se sestala še z nekaterimi slovenskimi sogovorniki.