Skoči na vsebino

NOVICA

Napovednik dogodkov od 8.10. do 12.10.2018

PONEDELJEK, 8. 10. 2018

 

Državni sekretar Dobran Božič se bo udeležil 3. regionalnega foruma Unije za Sredozemlje. 

Kraj: Barcelona

 

SREDA, 10. 10. 2018

 

Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar in državna sekretarka Simona Leskovar bosta sprejela visoko komisarsko ZN za človekove pravice Michelle Bachelet, ki se v Ljubljani udeležuje posveta o delovanju Sveta ZN za človekove pravice.

Kraj: Bled

 

V organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve bo potekal posvet o delovanju Sveta ZN za človekove pravice (10. 10. 2018 - 12. 10. 2018), ki ga Slovenija organizira v okviru predsedovanja Svetu za človekove pravice v letošnjem letu. Uvodni nagovor bo imela državna sekretarka Simona Leskovar.

Kraj: Ljubljana

 

ČETRTEK, 11. 10. 2018

 

Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije vabi slovenska podjetja, ki v veliki meri poslujejo z Združenim kraljestvom, na predstavitev aktualne informacije o pripravah na izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije. 

 

Aktualno stanje Brexita, možne ovire za trgovanje ter prihodnje odnose med EU in Združenim kraljestvom bo predstavil mag. David Brozina, generalni direktor za zadeve EU iz Ministrstva za zunanje zadeve. Carine po Brexitu bo predstavila ga. Dragana Radunović iz Sektorja za sistem posredne obdavčitve in carinski sistem, Ministrstvo za finance, bilateralne gospodarske odnose med Slovenijo in Združenim kraljestvom pa bo predstavil mag. Iztok Grmek, vodja Sektorja za bilateralno gospodarsko sodelovanje iz Ministrstva za zunanje zadeve. 

Kraj:  Velika sejna dvorana Ministrstva za zunanje zadeve RS, ob 14. uri.