Skoči na vsebino

NOVICA

Zaključek akcije ozaveščanja  »Kaj je dom? #whatishome«

Ljubljana, 7. september 2018 - Slovenska karitas je zaključila dvomesečno akcijo ozaveščanja »Kaj je dom? #whatishome«, preko katere je vzpodbujala ljudi k razmisleku kaj jim pomeni DOM. Hkrati je opozarjala, da so mnogi ljudje po svetu prisiljeni zapustiti svoj dom zaradi različnih vzrokov, kot so revščina, podnebne spremembe in konflikti.
 
Akcija ozaveščanja »Kaj je dom? #whatishome« je le ena izmed aktivnosti v okviru triletnega projekta »MIND – Migracije. Povezanost. Razvoj.« (Migration. INterconnectedness. Development), ki ga sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Izvaja ga dvanajst partnerskih organizacij Karitas v enajstih EU državah. Glavni cilj projekta je povečanje ozaveščenosti javnosti o globalnem razvoju in njegovi povezanosti z migracijami.
 
V akciji ozaveščanja je na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter sodelovalo mnogo ljudi, med njimi tudi znani Slovenci. V akciji je Karitas  predstavljala tudi Cilje trajnostnega razvoja, uresničevanje katerih dolgoročno prispeva k zmanjšanju vzrokov za prisilne migracije. Na Slovenski karitas pri tem izhajajo iz dolgoletnih izkušenj izvajanja razvojne pomoči v Afriki in na Balkanu ter pomoči žrtvam trgovine z ljudmi. 
 
Več o akciji in objave posameznikov, ki so na socialnih omrežjih zapisali kaj jim pomeni DOM, je dosegljivo na spletni strani.