Skoči na vsebino

NOVICA

Globalno učenje v Tednu vseživljenjskega učenja

Ljubljana, 20. junij 2018 – Teden vseživljenjskega učenja je letos potekal pod geslom Slovenija, učeča se dežela in bo trajal do 30. junija 2018. Teden vseživljenjskega učenja koordinira Andragoški center Slovenije v sodelovanju z mnogimi ustanovami, skupinami in posamezniki po vsej državi, pa tudi onkraj naših meja. S Tednom vseživljenjskega učenja opozarjajo na vseprisotnost in pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

 

SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč se je letos prvič pridružila Tednu vseživljenjskega učenja - promocijski kampanji na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji, ki v Sloveniji poteka že 23. leto. SLOGA je tematski koordinator za globalno učenje, ki bo tako prvič del tega tedna. Do konca junija bo več kot 15 izvajalcev izvajalo dogodke globalnega učenja, ozaveščalo o razvojnih tematikah, Agendi 2030 in globalnih izzivih ter sodelujoče spodbujalo k aktivaciji za boljši in pravičnejši svet.

 

Do konca junija 2018 se bo zvrstilo več kot 20 dogodkov o globalnem učenju, seznam dogodkov je dostopen v koledarju prireditev. Sodelovanje v Tednu vseživljenjskega učenja poteka v sklopu projekta "Trajnostno. Lokalno. Globalno.", ki ga sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.