Skoči na vsebino

NOVICA

Prvi rezidenčni veleposlanik Slovenije v Bolgariji

Ljubljana, 11. junij 2018 - Danes je nastopil delo prvi slovenski rezidenčni veleposlanik v Bolgariji. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je mag. Anžeja Frangeša postavil za izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Slovenije v Republiki Bolgariji 24. maja 2018.


Mag. Anžej Frangeš se je zaposlil v Ministrstvu za zunanje zadeve leta 2003. V času dela na ministrstvu je bil med drugim napoten na Veleposlaništvo Republike Slovenije v Beogradu od 2005 do 2009, kjer se je ukvarjal z bilateralnim sodelovanjem med Slovenijo in Srbijo in spremljanjem vprašanja Kosova. Leta 2011 ga je ministrstvo napotilo  v misijo EULEX – Kosovo. V misiji je tri leta opravljal naloge regionalnega oficirja za zvezo med Beogradom in Prištino, od leta 2014 do leta 2016 pa je služboval v okviru Evropske službe za zunanje delovanje (EEAS) oz. Delegacije Evropske unije v Beogradu, kjer je bil zadolžen za dialog med srbsko in kosovsko stranjo.

 

Po vrnitvi v Slovenijo je do prevzema funkcije veleposlanika v Bolgariji opravljal delo svetovalca predsednika vlade Republike Slovenije za področje zunanjih zadev.