Skoči na vsebino

NOVICA

DS Logar s podsekretarko zunanjega minstrstva ZDA Thompson

Pariz, 15. maj 2018 - Ob robu zasedanja na visoki politični ravni Varnostne pobude proti širjenju orožij za množično uničevanje se je državni sekretar Andrej Logar srečal s podsekretarko v ameriškem ministrstvu za zunanje zadeve Andreo Thompson.

 

V pogovoru sta se sogovornika osredotočila na velik pomen Varnostne pobude proti širjenju orožja za množično uničevanje, saj sedanja varnostna situacija kaže na to, da je na tem področju še veliko dela. DS Logar je s tem v zvezi posebej izpostavil naše delo na tem področju vezano na Zahodni Balkan, tudi v okviru s strani Slovenije vodene pobude proti terorizmu na Zahodnem Balkanu - Western Balkan Counter-Terrorism Initiative, ki v okviru širšega koncepta obravnava tudi varnost meja. Dotaknila sta se tudi varnostno-političnih konzultacij, ki bodo konec meseca maja z ZDA potekale v Ljubljani.

 

Andrea Thompson je bila na položaj podsekretarke za nadzor nad oboroževanjem in mednarodno varnost imenovana aprila 2018 in je bilo sodelovanje na zasedanju Varnostne pobude proti širjenju orožij za množično uničevanje njen prvi nastop v mednarodni skupnosti. Na tem položaju usklajuje politike in aktivnosti relevantnih resorjev ZDA na področjih neširjenja orožja, nadzora nad oborožitvijo, regionalne varnosti ter prenosa orožja.