Skoči na vsebino

NOVICA

Slovesna obeležitev dneva slovenske diplomacije in 25. obletnice vključitve RS v Svet Evrope

Ob dnevu slovenske diplomacije, v torek, 22. 5. 2018, bo Ministrstvo za zunanje zadeve pripravilo slovesnost v spomin novinarju in diplomatu Andreju Novaku, prvemu stalnemu predstavniku RS pri Svetu Evrope. Prireditev bo potekala na dvorišču ministrstva, ob 11. uri. Zbrane bodo nagovorili minister za zunanje zadeve Karl Erjavec in sorodniki veleposlanika Andreja Novaka (op. v primeru slabega vremena bo slovesnost potekala v veliki sejni sobi ministrstva).

 

Maja 2018 mineva tudi 25 let, odkar je Slovenija postala članica Sveta Evrope, najstarejše vseevropske organizacije, ki zagotavlja široko razvejan pravni in institucionalni okvir za spoštovanje in krepitev demokratičnih načel, človekovih pravic, temeljnih svoboščin in vladavine prava. V obeležitev te pomembne obletnice Ministrstvo za zunanje zadeve organizira panelno razpravo, ki bo potekala v Cankarjevem domu, v torek, 22. 5. 2018, ob 14. uri. Na panelni razpravi z naslovom "Svet Evrope: demokracija, človekove pravice in vladavina prava na razpotju" bodo sodelovali ugledni strokovnjaki, z bogatimi izkušnjami ter poznavanjem Sveta Evrope in delovanja Slovenije v tej organizaciji. Sodelujoče bosta uvodoma nagovorila minister Karl Erjavec in (v videonagovoru) generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland.

 


ZA MEDIJE:

Oba dogodka sta odprta za medije. Zainteresirane predstavnike medijev prosimo, da svoj interes za medijsko pokrivanje dogodkov sporočijo na elektronski naslov pr.mzz(at)gov.si, do ponedeljka 21. 5. 2018, do 14. ure.