Skoči na vsebino

NOVICA

Minister Erjavec v Ljutomeru nagovoril srednješolce na zasedanju Modela evropskega parlamenta

Ljutomer, 15. april 2018 - Minister Erjavec je na otvoritvenem zasedanju nagovoril udeležence regionalnega zasedanja "Modela Evropskega parlamenta", ki poteka v Ljutomeru.

 

"Model Evropskega parlamenta" je mednarodni projekt, namenjen mladim v vseh državah članicah EU ter v državah kandidatkah. Cilj projekta je okrepiti zanimanje za EU in njene vsebine ter vzpodbuditi sodelovanje in izmenjavo mnenj med mladimi o posameznih vprašanjih, pomembnih za EU. Tokratnega regionalnega srečanja, ki ga gosti Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, se udeležujejo dijaki iz dvanajstih držav Srednje in Jugovzhodne Evrope. 

 

Minister Erjavec je v svojem nagovoru poudaril pomen aktivnega razmišljanja in ukvarjanja z evropskimi temami in izzivi, saj bo Evropska unija le tako lahko odgovarjala pričakovanjem, potrebam in željam svojih državljanov. Na ta način se državljani počutijo bolj povezane z EU in njenimi politikami, kar je ključ za krepitev zaupanja v evropske institucije ter za ohranitev močne in trdno povezane Unije.

 

Pomembno je, da se v javne razprave o prihodnosti EU vključujejo tudi mladi ter pri tem predstavljajo svoje drugačne ideje, se medsebojno spoznavajo, spoštujejo različnost mnenj ter oblikujejo kreativne rešitve.