Skoči na vsebino

NOVICA

Minister Erjavec se je udeležil slavnostnega podpisa pogodbe med družbama Geoplin in Gazprom Export LLC

Ljubljana, 13. april 2018 - Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec se je udeležil slavnostnega podpisa nove petletne pogodbe med družbama Geoplin in Gazprom Export LLC o dobavi zemeljskega plina v višini 600 milijonov kubičnih metrov na leto. Pogodbo sta danes na gradu Strmol slavnostno podpisala predsednik uprave družbe Geoplin d.o.o. Ljubljana Boštjan Napast in glavna direktorica družbe Gazprom Export LLC Elena Burmistrova.


V izjavi po podpisu pogodbe je predsednik uprave Geoplina Boštjan Napast med drugim poudaril, da je bila slovenska gospodarska diplomacija zelo uspešna, in se zahvalil predsedniku republike Borutu Pahorju in ministru za zunanje zadeve Karlu Erjavcu, ker sta s svojo angažiranostjo pomembno pripomogla k sklenitvi tega posla.


Minister Erjavec je izrazil zadovoljstvo nad podpisom pogodbe, "ki je pomembna ne samo za slovenska gospodinjstva, temveč tudi za slovensko gospodarstvo, ki ima ob visoki rasti tudi večje energetske potrebe." Sklenitev te pogodbe potrjuje, da ostaja Rusija za Slovenijo zanesljiv dobavitelj zemeljskega plina, je ocenil minister.