Skoči na vsebino

NOVICA

DS Mirošič se je v Indiji srečal z državnim ministrom M. J. Akbarjem

New Delhi, 6. marec 2018 - Državni sekretar Mirošič se je drugi dan obiska v Indiji srečal z državnim ministrom M. J. Akbarjem, s katerim sta potrdila prijateljske odnose med državama in izmenjala stališča o političnih in varnostnih razmerah v EU, na Zahodnem Balkanu, Sredozemlju in Jugovzhodni Aziji. Dotaknila sta se tudi nekaterih aktualnih globalnih izzivov mednarodne skupnosti.


Državni sekretar Mirošič je pogovore opravil tudi s sekretarko za javna podjetja Seemo Bahuguno. Potrdila sta interes za krepitev sodelovanja na gospodarskem področju, indijska sogovornica pa je predstavila izkušnje na področju upravljanja podjetij v javni lasti.

 
Na poslovni konferenci CII (Zbornica indijske industrije) je državni sekretar nagovoril predstavnike slovenskih in indijskih podjetij. Cilj konference je okrepiti in razširiti gospodarsko sodelovanje med državama ter predstaviti investicijske priložnosti v Sloveniji. Indija je po obsegu gospodarske menjave tretji slovenski partner v Aziji.

 

Državni sekretar Mirošič je obisk v Indiji zaključil s srečanjem z generalno sekretarko ICCR Rivo G. Das, s katero sta obravnavala možnosti sodelovanja med državama na kulturnem področju.