Skoči na vsebino

NOVICA

Delovni obisk ministra Karla Erjavca v Republiki Kosovo in prvo zasedanje Mešane komisije za gospodarsko sodelovanje

Ljubljana, 7. marec 2018 - 13. marca 2018 se bo minister za zunanje zadeve Karl Erjavec z gospodarsko delegacijo mudil na povratnem delovnem obisku v Republiki Kosovo. Minister Erjavec se bo srečal s svojim gostiteljem, prvim podpredsednikom vlade in ministrom za zunanje zadeve Republike Kosovo Behgjetom Iso Pacollijem, predvidoma ga bosta sprejela tudi predsednik Skupščine Republike Kosovo Kadri Veseli in predsednik vlade Ramush Haradinaj.

 

Obisk bo predstavljal priložnost za izmenjavo pogledov o možnostih nadaljnje krepitve dvostranskega sodelovanja, s poudarkom na gospodarskem in razvojnem sodelovanju ter podpori Slovenije Kosovu v okviru prizadevanj za reformni napredek in napredek na evro-atlantski poti. Minister Erjavec bo ob tem izpostavil pomen implementacije reform, še posebej na področju vladavine prava. Ministra bosta izmenjala tudi ocene razmer v regiji in regionalnega sodelovanja, poudarjen bo pomen dialoga Beograd-Priština ter implementacije sprejetih dogovorov.

 

Ob robu obiska, 12. in 13. marca 2018, bo potekalo 1. zasedanje Mešane komisije za gospodarsko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Republiko Kosovo ter organizirana poslovna konferenca. Slovenskemu delu Mešane komisije bo predsedovala generalna direktorica Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo Ministrstva za zunanje zadeve mag. Alenka Suhadolnik, na kosovski strani pa Güner Ureya, direktor Oddelka za gospodarsko diplomacijo v Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Kosovo.