Skoči na vsebino

NOVICA

DS Mirošič na 4. poslovnem forumu Indija – Evropa 29

New Delhi, 5. marec 2018 – Državni sekretar Iztok Mirošič se je danes v New Delhiju udeležil 4. Poslovnega foruma Indija – Evropa 29, ki je namenjen poglabljanju gospodarskih stikov med državami članicami EU in Indijo. Ob tem je nagovoril zbrane predstavnike držav in podjetij. Delegacijo spremljajo slovenska podjetja, ki bodo opravila srečanja z indijskimi partnerji in pogovore na gospodarski zbornici FICCI (Zveza indijskih zbornic za trgovino in industrijo).


Forum Indija – Evropa 29 je platforma za gospodarske pogovore med EU in Indijo, ki združuje predstavnike držav in podjetij. Letošnji forum poteka pod geslom "Synergising Economic Vision for Expanded Relations" in želi ustvariti nova ter utrditi obstoječa partnerstva. V okviru foruma je velik poudarek na obnovljivih virih in čistih tehnologijah. Ostali pomembni sektorji so avtomobilski, IT, transportni in logistični sektor.

Državni sekretar Mirošič se je na Ministrstvu za zunanje zadeve Indije srečal s sekretarko za odnose z zahodnimi državami Ruchi Ghanashyam. V pogovoru sta se dotaknila dobrih bilateralnih odnosov med Slovenijo in Indijo ter sodelovanja na gospodarskem področju. Sekretarka Ghanashyam je poudarila, da si bo prizadevala za izvedbo svojega obiska v Sloveniji še v letošnjem letu.