Skoči na vsebino

NOVICA

Srečanje DS Logarja s predsednikom Skupine prijateljstva Parlamenta Kraljevine Maroko s Slovenijo Belfaqihom

Ljubljana, 28. februar 2018 – Državni sekretar Andrej Logar se je srečal s predsednikom Skupine prijateljstva Parlamenta Kraljevine Maroko s Slovenijo Abdelwahabom Belfaqihom, ki se mudi v Sloveniji v okviru uradnega obiska delegacije Svetniške zbornice maroškega parlamenta v Republiki Sloveniji. Sogovornika sta izpostavila odlične bilateralne odnose in dobro sodelovanje v okviru multilateralnih forumov ter željo po krepitvi gospodarskega sodelovanja med državama.

 

Sogovornika sta v prvi vrsti poudarila dober politični dialog med državama, kar se odraža tudi v pogosti izmenjavi obiskov na visoki ravni v zadnjih letih ter dobrem sodelovanju v okviru mednarodnih organizacij. Krepi se tudi medparlamentarno sodelovanje, ki lahko predstavlja pomembno dimenzijo odnosov med državama.

 

Davni sekretar Logar je pozdravil pozitivni trend naraščanja blagovne menjave v letu 2017. Priložnost za krepitev gospodarskega sodelovanja bo tudi v letošnjem letu načrtovani obisk maroškega ministra za industrijo, investicije in digitalizacijo Elalamyja v spremstvu gospodarske delegacije.

 

Predsednik Skupine prijateljstva Parlamenta Kraljevine Maroko s Slovenijo Belfaqih je pozdravil načrtovano odprtje slovenskega veleposlaništva v Rabatu. Sogovornika sta se strinjala, da bi rezidenčni veleposlaništvi bistveno pripomogli k nadaljnji poglobitvi bilateralnih političnih odnosov, gospodarskega sodelovanja in bilateralnega sodelovanja na drugih področjih.

 

Predsednik Skupine prijateljstva Parlamenta Kraljevine Maroko s Slovenijo Belfaqih je predstavil tudi aktualno dogajanje v regiji ter izzive, s katerimi se sooča Maroko.