Skoči na vsebino

NOVICA

Zasedanje Skupnega odbora Slovenija – Štajerska

Na Brdu pri Kranju bo v sredo 13. decembra 2017 potekalo četrto zasedanje Skupnega odbora Slovenija – Štajerska, ki ga vodita zunanji minister Karl Erjavec in štajerski deželni glavar Hermann Schützenhöfer.

 

Na zasedanju bo pregledano dosedanje sodelovanje po posameznih področjih ter predlagana vsebina sodelovanja v naslednjem obdobju. Obravnavane bodo teme s področij javne uprave, varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, izobraževanja, kulture, turizma, gospodarstva, varstva okolja, prostorskega načrtovanja in socialne politike. Na tokratnem zasedanju se bo sodelovanje razširilo še na področje zdravstvene politike.

 

V okviru Skupnega odbora slovenska ministrstva in referati štajerske vlade rešujejo vprašanja, ki zadevajo prebivalce na obeh straneh meje, podpirajo projekte, ki so v skupnem interesu, ter izmenjavajo izkušnje in dobre prakse. Skupni odbor se na plenarnem zasedanju srečuje enkrat letno, delo na posameznih področjih pa poteka skozi vse leto. Zasedanja Skupnega odbora so organizirana v sodelovanju med Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije in deželno vlado Štajerske.


Program za medije:

 

11:00
Bilateralno srečanje ministra Erjavca in deželnega glavarja Schützenhöferja
Kongresni center Brdo, Steklena dvorana 3
FOTOTERMIN

 

11:30
Plenarno zasedanje Skupnega odbora Slovenija – Štajerska
Kongresni center Brdo, Velika dvorana (dvorana Grandis)
FOTOTERMIN

 

12:30
Novinarska konferenca ministra Erjavca in deželnega glavarja Schützenhöferja
Kongresni center Brdo, Velika dvorana (dvorana Grandis)


INFORMACIJA ZA MEDIJE:

Predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo na zasedanju Skupnega odbora prijavijo na elektronski naslov: pr.mzz(at)gov.si, pod zadevo "Slovenija-Steiermark 2017 PRESS", do 12. 12. 2017 do 12. ure. Prijava udeležbe naj vsebuje naslednje podatke:
- ime in priimek
- naziv medijske ustanove
- številka osebnega dokumenta (osebne izkaznice ali potnega lista)