Skoči na vsebino

NOVICA

DS Logar sprejel novega veleposlanika Saudove Arabije 

Ljubljana, 14. november 2017 – Državni sekretar Andrej Logar je sprejel novega veleposlanika Saudove Arabije v Sloveniji, dr. Khalida Bin Ibrahima Al-Jindana. Sogovornika sta v pogovoru izpostavila številne priložnosti za poglobitev sodelovanja, tako na gospodarskem področju, kot v okviru OZN in ostalih mednarodnih organizacij. Sogovornika sta v pogovoru posebno pozornost namenila varnostni in politični situaciji na Bližnjem Vzhodu in Zalivu. 

 

Državni sekretar Logar je saudskemu veleposlaniku Al-Jindanu izrazil dobrodošlico in izpostavil interes, da bi Slovenija in Kraljevina Saudova Arabija v času njegovega mandata poglobili dvostransko sodelovanje, zlasti na gospodarskem področju. Sogovornika sta se strinjala, da obe državi nudita veliko priložnosti za realizacijo novih, skupnih projektov in investicij. V Saudovi Arabiji odlično priložnost za tuje investicije predstavlja Razvojna vizija 2030.  

 

Poseben poudarek sta v pogovoru namenila aktualnim razmeram v Zalivu in na Bližnjem Vzhodu. Državni sekretar Logar je izrazil zaskrbljenost Slovenije nad varnostno situacijo v regiji. Izpostavil je, da Slovenija poudarja pomen mirnega reševanja sporov in nesoglasij, ob spoštovanju mednarodnega prava in temeljnih norm, ki veljajo v mednarodni skupnosti.