Skoči na vsebino

NOVICA

DS Logar na poslovilni obisk sprejel veleposlanika Socialistične republike Vietnam

Ljubljana, 14. november 2017 -  Državni sekretar Andrej Logar je danes na poslovilni obisk sprejel veleposlanika Socialistične republike Vietnam s sedežem na Dunaju Vu Viet Anha. Sogovornika sta pozornost v pogovorih namenila tesnejšemu sodelovanju med državama,  multilateralnim vprašanjem ter aktualnim regionalnim temam.
 
Sogovornika sta potrdila, da so odnosi med Slovenijo in Vietnamom prijateljski in brez odprtih vprašanj. Državni sekretar je dejal, da so odnosi med Vietnamom in Slovenija v zadnjih letih precej napredovali, zlasti na gospodarskem področju. Poudaril je potrebo po nadaljnjem sodelovanju med državama ter izmenjavi stališč na različnih nivojih. Sogovornika sta pozornost namenila tudi regionalnim temam in multilateralnemu sodelovanju, vključno s pobudo Slovenije  za razglasitev Svetovnega dneva čebel v okviru OZN.
 
Državni sekretar se je veleposlaniku zahvalil za njegov aktiven prispevek k krepitvi dvostranskih odnosov med državama. Zavzel se je za aktivno in visoko udeležbo Vietnama na Strateškem forumu Bled prihodnje leto.