Skoči na vsebino

NOVICA

Drugo zasedanje Slovensko-brazilske mešane komisije za gospodarsko sodelovanje

Ljubljana, 8. november 2017 -  V Ljubljani bo 13. in 14. novembra 2017 na Ministrstvu za zunanje zadeve potekalo drugo zasedanje Slovensko-brazilske mešane komisije za gospodarsko sodelovanje. Slovenskemu delu Mešane komisije bo predsedovala generalna direktorica Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo Ministrstva za zunanje zadeve Alenka Suhadolnik, na brazilski strani pa generalni podsekretar za mednarodno sodelovanje, promocijo trgovine in kulturne zadeve, Ministrstva za zunanje zadeve, Santiago Irazabal Mourao.

 

Komisija bo analizirala bilateralno gospodarsko sodelovanje med obema državama ter možnosti za poglobitev sodelovanja po posameznih področjih. Organizacija tovrstnih komisij potrjuje, da obstaja veliko konkretnih možnosti za poglobitev bilateralnega gospodarskega sodelovanja med državama. 
 
Ob robu zasedanja bo v Luki Koper potekala delovna skupina za pomorski promet, ki bo med drugim obravnavala tudi možnosti za  sodelovanje z luko Suape. V Iskratelu d..d, Kranj pa bo potekal predstavitveni obisk Iskratelovega Poslovno-referenčnega centra oz. Razvojnega centra za informacijske in komunikacijske tehnologije.

 

Ob koncu zasedanja bo podpisana Skupna Deklaracija s katero bodo opredeljeni rezultati zasedanja Mešane komisije in, ki predstavlja osnovo za nadaljnje delo.