Skoči na vsebino

NOVICA

Posvet ekonomskih svetovalcev

Ljubljana, 29. september 2017 - V Mariboru in Ljubljani bo 5. in 6. oktobra 2017 potekal posvet ekonomskih svetovalcev. Uvodni nagovor bo imel minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, ki bo predstavil rezultate in nadaljnje izzive gospodarske diplomacije. 

 

Prvi dan posveta, ki bo potekal v prostorih Hotela City Maribor, bo namenjen podjetjem, ki bodo prisostvovala panelni razpravi na temo priložnosti in izzivov za mala in srednja podjetja v tujini. V razpravi bodo svoje poglede predstavili predstavniki Evropske komisije in Evropska služba za zunanje delovanje (EEAS) ter na slovenski strani predstavniki institucij, ki podjetja finančno podpirajo. Predstavljen bo tudi pogled s strani zasebnega sektorja ter način vključitve društev Slovencev in poslovnih klubov Slovencev v tujini v medpodjetniško povezovanje in odpiranje novih priložnosti za slovenska podjetja v tujini.

 

Ker Agenda 2030 predvideva pomembno vlogo zasebnega sektorja pri zagotavljanju trajnostnega razvoja in so se dvignila pričakovanja glede vključenosti in prispevka podjetij v okviru mednarodnega razvojnega sodelovanja, želimo pritegniti podjetja k še večjemu vključevanju v projekte mednarodnega razvojnega sodelovanja, kar bo predmet diskusije na okrogli mizi o vlogi slovenskega zasebnega sektorja v okviru mednarodnega razvojnega sodelovanja.

 

Glavni del popoldanskega programa prvega dne bo namenjen B2B pogovorom podjetij z 20-imi ekonomskimi svetovalci ter svetovalko za mednarodno sodelovanje na Stalnem predstavništvu RS pri EU.

 

Drugi dan posveta bo internega značaja in namenjen predstavitvam novejših iniciativ povezovanja podjetij in nekaterih drugih projektov na področju internacionalizacije in privabljanja tujih neposrednih investicij ter okrogli mizi z deležniki internacionalizacije (MZZ, MGRT, SPIRIT, STO, GZS, SID banka), kjer bodo izmenjana stališča in pogledi na način razvoja in nadaljnje usmeritve za delovanje mreže diplomatsko konzularnih predstavništev pri izvajanju internacionalizacije slovenskega gospodarstva.

 

Medijski program:

 

Četrtek, 5. oktober 2017

9.10 Nagovor ministra za zunanje zadeve RS g. Karla Erjavca

9.30 Skupinsko fotografiranje

9.50Izjava za medije

10.00 - 11.30 Panelna razprava: Mala in srednja podjetja, priložnosti in izzivi v tujini

11.45-13.00 Okrogla miza: Vloga slovenskega zasebnega sektorja v okviru mednarodnega razvojnega sodelovanja

FOTOTERMIN

Kraj: Hotel City, Maribor