Skoči na vsebino

NOVICA

Javni razpis 2018-2020 – obvestilo nevladnim organizacijam o seznamu zainteresiranih podjetij za sodelovanje z nevladnimi organizacijami

Ljubljana, 18. september 2017 – Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije bo v začetku oktobra 2017 objavilo javni razpis za izvajanje triletnih projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki jih bodo izvajale slovenske nevladne organizacije. V okviru javnega razpisa bo ministrstvo razpisalo razvojni projekt na področju boja proti podnebnim spremembam, ki se bo izvajal v Podsaharski Afriki, v eni od najmanj razvitih držav.

 

Z razpisom bomo prvič letos spodbudili nevladne organizacije, da prijavijo projekt skupaj s partnerjem iz zasebnega ali javnega sektorja. Ministrstvo z razpisom podpira izvajanje projektov nevladnih organizacij, hkrati pa odpira priložnost tudi podjetjem, da se glede na svoj poslovni interes vključijo v projekte mednarodnega razvojnega sodelovanja.

 

Da bi se nevladne organizacije lahko v čim zgodnejši fazi povezale s podjetij, v nadaljevanju objavljamo seznam podjetij, ki so potencialno zainteresirana za sodelovanje z nevladnimi organizaciji. Nevladne organizacije se lahko po lastni presoji povežejo s podjetji in dogovorijo za morebitno sodelovanje pri pripravi projekta.

 

V sredini oktobra 2017 bomo organizirali delavnico za zainteresirane prijavitelje na javni razpis, na katero bomo povabili tudi podjetja. Delavnica bo dodatna priložnost za dvostranske pogovore in dogovore o morebitnih partnerstvih med nevladnimi organizacijami in podjetji.

 

Seznam zainteresiranih podjetij za sodelovanje z nevladnimi organizacijami