Skoči na vsebino

NOVICA

15. diplomatska regata

Izola, 9. september 2017 - V Izoli je danes potekala že 15. diplomatska regata, ki jo organizira koprski Jadralni klub Veter pod častnim pokroviteljstvom ministra za zunanje zadeve. Udeležence, med katerimi je bilo tudi 110 diplomatov,  je ob zaključku srečanja nagovoril minister za zunanje zadeve Karl Erjavec.

 

"Vesel sem, da se je diplomatske regate udeležilo preko 500 udeležencev iz več kot štiridesetih držav kar je izrednega pomena za krepitev dobrih medsosedskih odnosov," je predstavnike diplomatskega zbora, gospodarstva, medijev, jadralcev in druge visoke goste nagovoril minister za zunanje zadeve Karl Erjavec in se zahvalil organizatorjem ter udeležencem za pozitivno vzdušje in prijetno druženje.


Diplomatska regata je tradicionalen mednarodni dogodek, ki predstavlja edinstveno turistično promocijo Slovenije kot pomorske države. Gre za odmevno predstavitev slovenskega Primorja in slovenske Obale, njene narave kot tudi kulturne dediščine in gospodarskih priložnosti. Hkrati je to dogodek, ki povezuje in združuje različne skupine udeležencev javnega življenja v duhu športnega, kulturnega, ne nazadnje jezikovnega sodelovanja, pa tudi v duhu zdravega tekmovanja.
 
15. diplomatske regate se je udeležilo preko 500 udeležencev iz slovenskega gospodarskega, političnega in športnega življenja ter več kot  110 diplomatov, akreditiranih v Republiki Sloveniji. Prisotnih je bilo 27 veleposlanikov in 13 konzulov. Na regatnem polju pred Izolo, se je v rahlem vetru pomerilo 50 jadralnih posadk.
 
Ob zaključku je minister Erjavec čestital vsem, ki so sodelovali na regati.