Skoči na vsebino

NOVICA

Natečaj za najboljše inovacijske projekte globalnega učenja

Ljubljana, 17. maj 2017 – Evropska mreža za globalno učenje (Global Education Network Europe – GENE), ki združuje evropska ministrstva in agencije, ki se ukvarjajo z globalnim učenjem, je 1. maja 2017 objavila natečaj za inovativne projekte globalnega učenja. Na natečaj, ki je odprt do 31. julija 2017, se lahko prijavijo pravne osebe javnega in zasebnega prava v Evropi. Najboljših pet projektov bo prejelo nagrado v višini 10.000 evrov.

 

GENE si prizadeva za razvoj kakovostnega globalnega učenja v vseh evropskih državah. Natečaj, ki traja od 1. maja do 31. julija 2017 je namenjen promociji in večji podpori globalnemu učenju s strani političnih odločevalcev in spodbujanju inovativnih projektov na tem področju. Sodelujejo lahko pravne osebe javnega in zasebnega prava, ki izvajajo projekte, s katerimi na kreativen, vključujoč, aktiven in inovativen način spodbujajo razumevanje lokalnega in globalnega dogajanja ter s tem prispevajo k boljšemu svetu.

 

Projekti se morajo izvajati v letu 2017 ali pa se v tem letu zaključujejo. Posebej se spodbuja prijava projektov iz EU 13 (Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Češka, Estonija, Latvija, Litva, Madžarska, Malta, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija) ter Albanije, Makedonije, Črne gore in Srbije; prijave morajo biti v angleškem jeziku. Kriteriji ustreznosti projektov so podrobneje opisani na http://gene.eu/award/selection/. V septembru 2017 bo komisija izbrala pet najboljših projektov, ki bodo prejele nagrado 10.000 evrov.

 

Dodatne informacije in navodila za prijavo so dostopne na http://gene.eu/award/about/ ali preko elektronskega naslova award(at)gene.eu.