Skoči na vsebino

NOVICA

Uradni obisk generalnega sekretarja Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi Lamberta Zannierja v Republiki Sloveniji

Ljubljana, 21. marec 2017 - Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec bo 24. marca 2017 na uradnem obisku v Sloveniji gostil generalnega sekretarja Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) Lamberta Zannierja. GS OVSE bodo v okviru uradnega obiska vljudnostno sprejeli tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milan Brglez in predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

 

Osrednja pozornost pogovorov ministra Erjavca z GS Zannierjem bo namenjena aktualnim izzivom, s katerimi se sooča prostor, ki ga pokriva OVSE, s posebnim poudarkom na razmerah v Ukrajini, Zahodnem Balkanu, migracijam in strukturnemu dialogu. Ravno tako se bosta sogovornika dotaknila vprašanj povezanih z delovanjem OVSE.

 

Minister Erjavec in GS Zannier se bosta kot slavnostna govornika udeležila tudi posebne okrogle mize z naslovom "OVSE včeraj, danes, jutri", ki bo potekala v Cankarjevem domu.

 

MEDIJSKI PROGRAM

 

petek, 24. marec 2017

 

10.00

prihod GS OVSE Zannierja na Ministrstvo za zunanje zadeve 

Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova 25, Ljubljana 

FOTOTERMIN

 

 

11.00 – 12.45

Okrogla miza "OVSE včeraj, danes, jutri", udeležba ministra Erjavca in GS Zannierja

Več: www.mzz.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/140/38209/

Cankarjev dom (Kosovelova dvorana), Prešernova 10, Ljubljana

ODPRTO ZA JAVNOST

 

12.30

IZJAVA ministra Erjavca in GS Zannierja za medije  

Vila Podrožnik, Cesta 27. aprila 59, Ljubljana