Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

DS Sanja Štiglic sprejela kopije poverilnih pisem veleposlanika Republike Bolgarije Dimitarja Ivanova Abadjieva

Ljubljana, 28. februar 2017 – Državna sekretarka Sanja Štiglic je sprejela kopije poverilnih pisem novoimenovanega izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Bolgarije v Republiki Sloveniji Dimitarja Ivanova Abadjieva.


Državna sekretarka Sanja Štiglic in veleposlanik Dimitar Ivanov Abadjiev sta odnose ocenila kot zelo dobre in brez odprtih vprašanj, kar potrjuje tudi dinamika dvostranskih srečanj na najvišji ravni v letu 2016. Letošnje leto predstavlja pomemben mejnik v dvostranskih odnosih, saj bo zaznamovalo 25. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med državama. Slovenijo in Bolgarijo povezuje članstvo v EU, v zvezi NATO in mednarodnih organizacijah, dediščina slovanskih kultur ter vrsta interesov v širši regiji. Sogovornika sta se strinjala, da je v zadnjem obdobju zaznati tudi občuten pozitiven premik na področju gospodarskega sodelovanja med državama, pri čemer pa možnosti za njegovo nadaljnjo krepitev še zdaleč niso izčrpane.

 

Sogovornika sta v nadaljevanju izmenjala stališča glede aktualnih izzivov, s katerimi se sooča EU, s posebnim poudarkom na migracijah in stabilnosti Zahodnega Balkana.

 

DS Štiglic je izrazila željo, da bi se prijateljski in partnerski odnosi med državama poglabljali in razvijali tudi v prihodnje. Novoimenovanemu veleposlaniku je zaželela veliko uspeha pri opravljanju novih zadolžitev.