Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Politične konzultacije DS Sanje Štiglic v Kraljevini Danski

Kopenhagen, 24. februar 2017 – Državna sekretarka Sanja Štiglic se je danes v okviru političnih konzultacij srečala z državno sekretarko v Ministrstvu za zunanje zadeve Kraljevine Danske Lone Wisborg. Sestala se je tudi z državnim sekretarjem za trgovino in strategijo danskega zunanjega ministrstva Larsom Thuesnom.


Z državno sekretarko Wisborg sta se strinjali, da so politični odnosi med Slovenijo in Dansko odlični in prijateljski ter da obstaja vzajemen interes za poglobitev dialoga in gospodarskega sodelovanja. Obenem predstavlja letošnja obeležitev petindvajsete obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov podlago za krepitev dinamike obiskov med državama.


Državna sekretarka Štiglic je s sogovorniki izmenjala tudi stališča glede aktualnih vprašanj v Evropi, predvsem glede vprašanja prihodnosti EU, izstopa Združenega kraljestva iz EU, upravljanja migracij in stanja na področju Zahodnega Balkana. V zvezi s slednjim je bil izpostavljen pomen nadaljnje širitve EU v regijo. Prav tako je bilo govora o situaciji v evropski soseščini ter o prihodnosti prostotrgovinskih odnosov.