Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Politične konzultacije PD Mateja Marna v Vietnamu

Hanoi, 24. februar 2017 -  Politični direktor Matej Marn je danes vodil politične konzultacije med Slovenijo in Vietnamom z generalnim direktorjem za Evropo v MZZ Vietnama Le Dzungom.

 

Sogovornika sta potrdila dobre odnose med državama ter obojestranski interes za nadaljevanje dinamike političnih stikov in krepitev vsestranskega bilateralnega sodelovanja. Državi dobro sodelujeta v okviru mednarodnih organizacij.

 

Večja dinamika stikov na visoki ravni in boljše gospodarsko sodelovanje dajeta podlago za prehod na novo, še kvalitetnejšo raven odnosov. Sogovornika sta se dogovorila za organizacijo naslednjega zasedanja medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje, ki bo potekalo letos poleti v Sloveniji. 

 

Strani sta izmenjali poglede na aktualne politične, gospodarske in varnostne razmere v obeh državah ter širših regijah, s poudarkom na krepitvi odnosov med EU in Vietnamom.

 

Politični direktor Marn se je srečal tudi s pomočnikom ministra za zunanje zadeve Vietnama Pham Sanh Chauom, s katerim sta obravnavala predvsem možnosti za krepitev sodelovanja v mednarodnih forumih.