Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Politične konzultacije DS Sanje Štiglic v Kraljevini Švedski

Stockholm, 23. februar 2017 – Državna sekretarka Sanja Štiglic je imela danes politične konzultacije z ministrico za EU zadeve in trgovino v Ministrstvu za zunanje zadeve Kraljevine Švedske Ann Linde. Sestala se je tudi z Johanom Kraftom, vodjem Sekretariata za EU zadeve in vodjem task force za Brexit v kabinetu predsednika vlade Kraljevine Švedske.


Državna sekretarka Štiglic in državna ministrica Linde sta odnose med Slovenijo in Švedsko ocenili kot odlične, prijateljske ter brez odprtih vprašanj. Izražen je bil vzajemen interes za krepitev dvostranskega dialoga in sodelovanja na vseh področjih ter za nadaljnje poglabljanje sodelovanja na visoki ravni, tudi v luči letošnje obeležitve 25. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med državama.


Državna sekretarka Štiglic je s sogovorniki spregovorila tudi o aktualnih vprašanjih EU, med katerimi so bila v ospredju vprašanja prihodnosti EU, izstop Združenega kraljestva iz EU ter nadaljnja širitev EU na Zahodni Balkan. Govora je bilo tudi o trgovinski politiki EU in prihodnosti prostotrgovinskih sporazumov. Sogovornici sta prav tako poudarili pomen skupnega pristopa k upravljanju migracij in zagotavljanju stabilnosti in varnosti v Evropi.