Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Politične konzultacije z Indonezijo

Ljubljana, 14. februarja 2017 – Politični direktor/generalni direktor Direktorata za skupno zunanjo in varnostno politiko Matej Marn je danes imel politične konzultacije z generalnim direktorjem za Ameriko in Evropo v indonezijskem ministrstvu za zunanje zadeve Muhammadom Anshorjem. 

 

Sogovornika sta odnose med Slovenijo in Indonezijo ocenila kot prijateljske in brez odprtih vprašanj, vendar z veliko možnosti za nadgradnjo. Letos jeseni državi obeležujeta 25. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov, kar predstavlja priložnost za okrepitev medsebojnih stikov. Izražen je bil vzajemni interes za krepitev sodelovanja na vseh področjih, zlasti v gospodarstvu in v multilateralnih forumih.

 

V pogovorih so bili izmenjani pogledi o razmerah v Sloveniji/EU in Indoneziji ter o aktualnih globalnih in regionalnih temah, vključno z razmerami v azijski regiji, na Zahodnem Balkanu, odnosih med EU in Indonezijo, čezatlantskih odnosih, migracijskih tokovih, podnebnih spremembah in boju proti terorizmu.