Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

DS Bavdaž Kuret sprejela delegacijo OECD, ki je zaključila pregled mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije

Ljubljana, 3. februar 2017 - Državna sekretarka Darja Bavdaž Kuret je sprejela delegacijo Odbora za razvojno pomoč Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD DAC), Avstralije in Poljske ob zaključku pregleda mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije.
 
Delegacija je državni sekretarki prenesla prve preliminarne ocene njihovega enotedenskega obiska, ko so skupaj z vsemi deležniki slovenskega razvojnega sodelovanja pregledovali mednarodno razvojno sodelovanje Slovenije. Poročilo s končnimi priporočili bo predstavljeno  na zasedanju OECD DAC 21. junija v Parizu.

 

Državna sekretarka se je delegaciji OECD DAC, predstavnikoma Avstralije in predstavnikoma Poljske zahvalila za opravljeno delo v preteklem tednu, tudi zato, ker  je njihov obisk predstavljal priložnost za poglobljeno razpravo, iskanje novih sinergij in priložnosti sodelovanja ter medsebojnega učenja na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja. Dodala je, da je Slovenija mlada donatorica, ki na podlagi svojih izkušenj in izmenjav dobrih praks ter upoštevajoč specifiko svojega okolja in znanja nadgrajuje sistem in organizacijo mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči. Pri tem stremi k napredku in večji učinkovitosti. Prepričani smo, da bo junijsko poročilo s priporočili podalo pomembne smernice, kako še izboljšati naše delovanje in okrepiti naše kapacitete razvojnega sodelovanja.