Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Napovednik dogodkov MZZ od 21. do 25. novembra 2016

Od ponedeljka, 21., do srede, 23. novembra 2016

 

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec bo na uradnem obisku v Iranu spremljal predsednika republike Boruta Pahorja. Minister Erjavec se bo v okviru programa ločeno sestal z iranskim ministrom za zunanje zadeve Mohammadom Javadom Zarifom. Imel bo tudi nagovor ob odprtju novih prostorov veleposlaništva Republike Slovenije v Teheranu.

Kraj: Teheran, Iran

 

Torek, 22. novembra 2016

 

Državna sekretarka Sanja Štiglic bo sprejela generalnega direktorja za zadeve EU na romunskem zunanjem ministrstvu Iulia Mateia, ki prihaja na bilateralne politične konzultacije v Slovenijo.

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova 25, 1000 Ljubljana

 

Sreda, 23. novembra 2016

 

Državna sekretarka Sanja Štiglic bo imela konzultacije z državnim ministrom na Ministrstvu za zunanje zadeve in trgovino Irske g. Daro Murphyjem. Srečala se bo še s predsednikom skupnega odbora za zadeve EU obeh domov irskega parlamenta Michaelom Healy-Raejem in generalnim sekretarjem na irskem Ministrstvu za zunanje zadeve in trgovino Niallom Burgessom.

Kraj: Dublin, Irska

 

Petek, 25. novembra 2016

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec bo na delovnem obisku v Sloveniji gostil hrvaškega zunanjega ministra Davorja Iva Stierja. Gre za predstavitveni obisk, v okviru katerega bosta ministra pregledala odprta vprašanja med državama, se pogovarjala o dvostranskem sodelovanju ter evropskih in drugih aktualnih mednarodnih temah. 

 

Medijski program:

10.45 rokovanje ministrov – fototermin

10.50 plenarni pogovor med delegacijama – fototermin na začetku

11.45 izjava za medije z možnostjo vprašanj

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova 25, Ljubljana

 

 

Državna sekretarka Darja Bavdaž Kuret bo sprejela kopije poverilnih pisem izrednega in pooblaščenega veleposlanika Vzhodne republike Urugvaj Gastona Lasarteja ter izredne in pooblaščene veleposlanice Demokratične socialistične republike Šri Lanke Priyanee Wijesekara.