Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

XIII. zasedanje Medvladne slovensko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje

Ljubljana, 14. november 2016 - 17. in 18. novembra 2016 bo v Sloveniji potekalo XIII. zasedanje Medvladne slovensko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje. Slovenskemu delu komisije predseduje minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec, ruskemu delu pa minister za zveze in množične komunikacije Ruske federacije Nikolaj Nikiforov.

 

Odnosi med Republiko Slovenijo in Rusko federacijo so tradicionalno dobri in razvejani. Ruska federacija je pomembna gospodarska partnerica Slovenije, a vendar se slabitev makroekonomskih parametrov v Ruski federaciji ter razvoj odnosov med EU in Rusko federacijo odražajo tudi na obsegu gospodarskega sodelovanja med državama.

 

XIII. zasedanje medvladne komisije je priložnost za pregled medsebojnih odnosov in izmenjavo predlogov za izboljšanje pogojev medsebojnega gospodarskega sodelovanja z namenom ustavitve trendov upočasnjevanja medsebojnih gospodarskih odnosov. Na zasedanju Medvladne komisije bosta strani pregledali in aktualizirali seznam pomembnejših projektov za povečanje bilateralnega gospodarskega sodelovanja med državama ter opredelili priložnosti za nadaljnji razvoj sodelovanja po posameznih področjih gospodarstva.


Delovni pogovori, ki se jih bodo lahko udeležila zainteresirana slovenska podjetja, bodo potekali 17.11. v Ljubljani. Naslednji dan bo na Brdu pri Kranju potekalo plenarno zasedanje, ob zaključku katerega je predviden podpis Protokola XIII. zasedanja medvladne komisije, ki bo povzel vsebine tokratnega zasedanja in bo predstavljal osnovo za nadaljnje delo.


Medijski program:

Petek, 18.11.2016 
13:00 – 14:40 – plenarno zasedanje, dvorana Splenders
14:45 – 14:55 – izjava za javnost + vprašanja
FOTOTERMIN
Kraj: Kongresni trg, Brdo pri Kranju