Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Okrogla miza "Slovenija za uspešno Evropo prihodnosti – glas gospodarstva"

Ljubljana, 14. novembra 2016 – V Cankarjevem domu v Ljubljani bo v četrtek, 17. novembra 2016, potekala okrogla miza na temo prihodnosti Evropske unije "Slovenija za uspešno Evropo prihodnosti – glas gospodarstva", ki jo pripravlja Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.

 

Slovenija je do zdaj, kot izvozno usmerjeno gospodarstvo, v celoti izkoriščala prednosti članstva v Evropski uniji in potenciale evropskega notranjega trga. Te se kažejo predvsem kot dostop do polmilijardnega skupnega trga in možnosti za lažje trgovanje. To posledično ustvarja ugodne okoliščine za večji izvoz v EU in nudi slovenskim podjetjem priložnost sodelovati pri razvoju visokotehnoloških evropskih rešitev.

 

Ministrstvo za zunanje zadeve želi z organizacijo javne razprave prisluhniti glasu gospodarstva o tem kakšne ukrepe na evropski ravni potrebuje slovensko gospodarstvo, da bi spodbudili rast, še posebej v spremenjenih globalnih razmerah in ob napovedanemu izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije ter ob počasni gospodarski rasti.

 

Na okrogli mizi, ki bo potekala v Štihovi dvorani Cankarjevega doma (Prešernova cesta 10, Ljubljana) med 15.00 in 17.30 uro in bo odprta za medije, bodo sodelovali gospodarstveniki in predstavniki ekonomske stroke.

 

Program (odprto za javnost):

 

14.30 – 15.00 Registracija

 

15.00 – 15.10 Uvodni nagovor

Karl Erjavec, podpredsednik vlade in minister za zunanje zadeve

 

15.10 – 16.30 Razprava o gospodarski rasti in prihodnosti EU

Sodelujoči:

mag. Franjo Bobinac, predsednik uprave, Gorenje, d.d.

mag. Vojmir Urlep, predsednik uprave, Lek, d.d.

Tanja Skaza, direktorica, Plastika Skaza, d.o.o

dr. Vasja Rant, predavatelj na Ekonomski fakulteti v Ljubljani

mag. Sibil Svilan, predsednik uprave, SID banka (TBC)

 

Moderator:

mag. Dragan Barbutovski, direktor mislišča Evropa misli

 

16.30 – 17.00 Odprta razprava in sklepne misli

 

Udeležba na razpravi je brezplačna, vendar je obvezna prijava pri ga. Sandri Palamar, Ministrstvo za zunanje zadeve (sandra.palamar(at)gov.si, 01 478 6619). Prijave zbiramo do srede, 16. 11. 2016 oz. do zapolnitve mest.

 

Vabilo (pdf)