Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister Erjavec: Gospodarska diplomacija uspešno deluje tudi prek mreže častnih konzulov

Ljubljana, 6. oktober 2016 – Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije danes začenja dvodnevno srečanje častnih konzulov Republike Slovenije. Uvodni del srečanja je potekal na Gospodarski zbornici Slovenije, kjer sta častne konzule nagovorila gostitelj srečanja minister za zunanje zadeve Karl Erjavec ter predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Zbranim sta predstavila prioritete dela vlade in slovenske zunanje politike ter se konzulom zahvalila za pomoč in trud pri promociji Republike Slovenije v svetu.

 

Minister Erjavec je v svojem nagovoru poudaril, da je dvodnevno srečanje častnih konzulov Republike Slovenije izvrstna priložnost, da se častni konzuli seznanijo z aktualnimi razmerami v državi ter uspešnimi slovenskimi zgodbami.

 

Minister je izpostavil, da so častni konzuli izjemnega pomena za Slovenijo, saj Slovenija nima obsežne diplomatsko konzularne mreže. Častni konzuli s svojim delom uspešno dopolnjujejo delo slovenskih diplomatov, saj aktivno sodelujejo pri promociji Slovenije kot poslovne, turistične in kulturne destinacije v svetu. Ob tej priložnosti se je častnim konzulom zahvalil za vloženi trud ter predanost. 

 

Častne konzule je nagovoril tudi premier dr. Miro Cerar, ki je močno gospodarstvo izpostavil kot enega od temeljev države in dodal, da je mreža slovenskih častnih konzulov vse pomembnejši del naše gospodarske diplomacije.

 

Program srečanja častnih konzulov je zasnovan tako, da ponuja tudi odlične priložnosti za navezovanje novih stikov, tako s predstavniki vlade in ministrstva, kot tudi s predstavniki slovenskega gospodarstva.

 

Tokratnega srečanja častnih konzulov Republike Slovenije, ki ga organizira Ministrstvo za zunanje zadeve se udeležuje 83 častnih konzulov iz 50 držav. V popoldanskih urah je častne konzule sprejel tudi predsednik republike Borut Pahor in se jim v imenu države zahvalil za delo, ki ga opravljajo za Republiko Slovenijo.


V okviru dvodnevnega programa bodo častni konzuli obiskali Rogaško, Piran, Koper ter Postojno, kjer se bodo srečali s predstavniki nekaterih slovenskih podjetij, župani ter predstavniki turizma. Več o programu>>