Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Okrogla miza "Slovenija za uspešno Evropo prihodnosti"

Ljubljana, 30. September 2016 – V Cankarjevem domu v Ljubljani bo v petek, 7. oktobra 2016, potekala okrogla miza na temo prihodnosti Evropske unije, ki jo pripravlja Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.

 

Izid referenduma o izstopu Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske iz EU, finančna in gospodarska ter migracijska kriza so namreč sprožili številna vprašanja o prihodnosti Evropske unije ter o njeni pravni in institucionalni ureditvi. V luči številnih razprav, ki se odvijajo na to temo v državah članicah EU in v evropskih institucijah, želi ministrstvo za zunanje zadeve z organizacijo javne razprave prisluhniti mnenju domačih predstavnikov strokovne javnosti, gospodarstva in civilne družbe, socialnih partnerjev ter političnih odločevalcev. Zbrana mnenja bodo prispevala k pripravi slovenske vizije o prihodnosti EU in vlogi Slovenije v njej.

 

Na okrogli mizi, ki bo pod naslovom "Slovenija za uspešno Evropo prihodnosti" potekala v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma (Prešernova ulica 10, Ljubljana) v petek, med 10 in 12.30 uro, in bo odprta za medije, bodo sodelovali strokovnjaki s področja prava, mednarodnih odnosov in financ, ki bodo podali svoja razmišljanja na temo prihodnosti Evropske unije.

 
PROGRAM OKROGLE MIZE:

 

09.30–10.00  Registracija

 
10.00–10.10  Uvodni nagovor
Karl Erjavec, podpredsednik vlade in minister za zunanje zadeve

 

10.15–11.45  Razprava o prihodnosti EU

Sodelujoči:
dr. Mojmir Mrak, strokovnjak za področje mednarodnih financ in ekonomskih politik EU
dr. Matej Accetto, strokovnjak za pravo EU
dr. Matej Avbelj, strokovnjak za pravo EU
dr. Janja Hojnik, strokovnjakinja za gospodarsko pravo EU

Moderator:

dr. Boštjan Udovič, strokovnjak za mednarodne odnose

 

11.45–12.30  Odprta razprava in sklepne misli