Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Delovni obisk slovaškega zunanjega ministra Lajčáka v Sloveniji

Ljubljana, 28. januarja 2016 – Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec bo v petek, 29. januarja 2016, na delovnem obisku v Sloveniji gostil slovaškega podpredsednika vlade in ministra za evropske in zunanje zadeve Miroslava Lajčáka. Ministra bosta v pogovoru obravnavala dvostransko politično in gospodarsko sodelovanje ter izmenjala mnenja do aktualnih evropskih in mednarodnih vprašanjih. Pomembno pozornost bosta posvetila migracijam in razmeram na Zahodnem Balkanu.

 

Slovenija in Slovaška vzdržujeta reden in okrepljen politični dialog. Slovenija si z vsemi državami Višegrajske četverice prizadeva krepiti sodelovanje in povezovanje. Državi dobro sodelujeta na gospodarskem področju. Slovenski izvoz se vse od leta 2010 povečuje. V letu 2014 je znašal 395 milijonov evrov, uvoz iz Slovaške pa 324 milijonov evrov. Raste tudi obseh menjave na področju storitev. Pozitiven trend je na področju naložb. Luka Koper je za številna slovaška podjetja ključno pristanišče.

 

Program:

12.40 
Srečanje ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije Karla Erjavca in ministra za evropske in zunanje zadeve Republike Slovaške Miroslava Lajčáka
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova cesta 25, Ljubljana
FOTOTERMIN

 

13.15 
IZJAVA ZA JAVNOST ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije Karla Erjavca in ministra za evropske in zunanje zadeve Republike Slovaške Miroslava Lajčáka

Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova  cesta 25, Ljubljana